Υλικά
- 4 κοφτές κουταλιές αλεύρι
- 3 κοφτές κουταλιές βούτυρο
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 κρόκοι αβγών
- 2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
- λίγο πιπέρι
- ασπράδια 2 αβγών
- αλεύρι για το τηγάνισμα
- λίγη γαλέτα
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, βάζετε τις 4 κουταλιές αλεύρι και τις 3 κουταλιές βουτύρου.
- Ανακατεύετε το μείγμα και ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα. Ανακατεύετε καλά και με γρήγορες κινήσεις για να μη σβολιάσει.
- Μόλις πήξει το γάλα, το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και το τριμμένο τυρί.
- Στη συνέχεια, βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε επάνω το μείγμα. Το σκεπάζετε καλά με μία μεμβράνη και το αφήνετε 2-3 ώρες στο ψυγείο.
- Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε 3 μπολ. Στο ένα χτυπάτε τα ασπράδια ελαφρά με ένα κουταλάκι λάδι, στο άλλο βάζετε αλεύρι και στο τρίτο τη γαλέτα.
- Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, πλάθετε τις τυροκροκέτες και τις βουτάτε διαδοχικά στο αλεύρι, στα ασπράδια και στη γαλέτα.
- Τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι μέχρι να ροδίσουν.