Υλικά
- 1 κιλό ψάρι καθαρισμένο και πλυμένο
- 5 μέτρια καρότα
- 3-4 πατάτες
- 3 μέτρια κρεμμύδια
- 1 ματσάκι σέλινο
- 1-2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι
- λάδι
- 2 αυγά
- 3 λεμόνια
- 1 λίτρο νερό
- 1/4 κ. γλ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
- Αλάτι,
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά, βάζετε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με το νερό, προσθέτετε λίγο λάδι, αλατοπιπερώνετε και τα βράζετε.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρείτε και κρατάτε το ζουμί.
- Σε αυτό προσθέτετε το ψάρι και βράζετε για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Όταν είναι έτοιμο το αφαιρείτε.
- Στο ίδιο ζουμί, προσθέτετε το ρύζι (αν χρειαστεί συμπληρώνετε με νερό και αλατοπιπερώνετε ξανά) και σιγοβράζετε.
- Στο μεταξύ λιώνετε με ένα πιρούνι ή στο μούλτι μερικά από τα λαχανικά και λίγο από το ψάρι και τα προσθέτετε στη σούπα για να χυλώσει.
- Μετά για να αυγοκόψετε, χτυπάτε σε ένα πιάτο τα αυγά και τα λεμόνια μαζί με τον κρόκο Κοζάνης, προσθέτετε λίγη από τη σούπα και συνεχίζετε το χτύπημα.
- Το ρίχνετε όλο μέσα στην ψαρόσουπα, ανακατεύετε και σερβίρετε.
- Βέβαια, η σούπα μπορεί να σερβιριστεί σκέτη με χυμό λεμονιού ή να την αυγοκόψετε όπως παραπάνω.