Υλικά
- 250 γρ. ζυμαρικά
- 100 γρ. καπνιστός σολομός κομμένος σε φέτες
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 50 ml τσίπουρο
- Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
- Άνηθος ψιλοκομμένος
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο, προσθέστε το σολομό και σοτάρετε για λίγη ώρα μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέστε το κρεμμυδάκι και ανακατέψτε μέχρι να σοταριστεί και σβήστε με το τσίπουρο.
- Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.
- Αφήστε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέστε τον άνηθο.
- Μεταφέρτε τα ζυμαρικά στο σκεύος με τη σάλτσα, ανακατέψτε και αλατοπιπερώστε.
- Σερβίρετε αμέσως.