Υλικά

  • 250 γρ. ζυμαρικά
  • 100 γρ. καπνιστός σολομός κομμένος σε φέτες
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 50 ml τσίπουρο
  • Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο, προσθέστε το σολομό και σοτάρετε για λίγη ώρα μέχρι να πάρει χρώμα.
  3. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και ανακατέψτε μέχρι να σοταριστεί και σβήστε με το τσίπουρο.
  4. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.
  5. Αφήστε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέστε τον άνηθο.
  6. Μεταφέρτε τα ζυμαρικά στο σκεύος με τη σάλτσα, ανακατέψτε και αλατοπιπερώστε.
  7. Σερβίρετε αμέσως.