Υλικά

  • 2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε φέτες
  • 500 γραμμάρια πένες
  • 4 ντομάτες ώριμες
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλιά βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, πλένετε καλά τις ντομάτες, με ένα μικρό μαχαίρι αφαιρείτε το κοτσάνι τους και κάνετε ένα σταυρό στην πίσω τους μεριά.
  2. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνετε τις ντομάτες για 10 δευτερόλεπτα, τις αποσύρετε και τις τοποθετείτε σε κρύο νερό και  στην συνέχεια αφαιρείτε με ένα μικρό μαχαίρι την πέτσα τους.
  3. Τις κόβετε στα δύο και με ένα μικρό κουταλάκι αφαιρείτε τους σπόρους που βρίσκονται στο εσωτερικό και μετά τις κόβετε σε μικρά κυβάκια.
  4. Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
  5. Σοτάρετε το λουκάνικο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Όταν το λουκάνικο είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι.
  6. Σοτάρετε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας διαρκώς.
  7. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιμένετε την σάλτσα να πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει.
  8. Όση ώρα βράζει η σάλτσα τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πένες μέχρι να είναι aldente.
  9. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι με την σάλτσα ντομάτας, μαζί με τα χωριάτικα λουκάνικα, το φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  10. Σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.