Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 3/4 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο μήλο ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ και στρώστε μία λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και τη ζάχαρη.
  3. Προσθέστε το ψιλοκομμένο μήλο και ανακατέψτε ξανά.
  4. Σε ένα άλλο μπολ προσθέστε τα αβγά, τη βανίλια, το λάδι και το γιαούρτι.
  5. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθούν οι κρόκοι των αβγών.
  6. Προσθέστε το μείγμα των υγρών σε εκείνο με το αλεύρι και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Για την επικάλυψη της κανέλας ανακατέψτε καλά την κανέλα, με τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  8. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα για κέικ, πασπαλίστε με το μείγμα κανέλας και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30- 35 λεπτά.