Υλικά

  • 250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 230 γρ. γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 αβγό
  • 1 κ. γλ. πάπρικα
  • 1/2 κ. γλ. μπαχάρι τριμμένο
  • 1 1/2 κ. σ. θυμάρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για μάφινς.
  3. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό μπρίκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  4. Σε ένα μπολ τοποθετήστε το αλεύρι, το θυμάρι, το μπαχάρι, την πάπρικα και την τριμμένη γραβιέρα.
  5. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αβγό με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ρίξτε το μείγμα σε εκείνο με το αλεύρι.
  6. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις θήκες και ψήστε για περίπου 23 λεπτά.