Υλικά
- 1 κ.τ.γ. αλάτι
- ελάχιστη ζάχαρη
- 1 κιλό αλεύρι Νο 2 ή 1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο
- 1 φακελάκι μαγιά ή 1/2 κουταλάκι μαγιά σκόνη
- 1/4 φλιτζάνι νερό χλιαρό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, κάνετε μια γούβα στη μέση και ρίχνετε το νεράκι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μείγμα.
- Στη συνέχεια βάζετε στο μπολ με το μείγμα από το αλεύρι και ρίχνετε εκεί τη μαγιά.
- Κατόπιν προσθέτετε το αλάτι και τη ζάχαρη και ζυμώνετε προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξετε μία ζύμη μαλακή.
- Σκεπάζετε με μία πετσέτα ή με διαφάνεια αλειμμένη με λίγο λάδι και αφήνετε σε μέρος ζεστό να φουσκώσει.
- Μόλις φουσκώσει ξαναζυμώνετε 2-3 φορές και κόβουμε 8-10 κομματάκια και ανοίγετε το κάθε φύλλο σε στρογγυλά πιτάκια. Τηγανίζετε σε καυτό λαδί μέχρι να ροδίσουν και αφού τα βγάλετε, τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.