Υλικά
- 1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 φακελάκι βανίλια
- ¾ φλ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. ζάχαρη
- 4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε αρχικά το φούρνο στους 180°C.
- Λαδώνετε και αλευρώνετε δύο στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 20 εκ. ή δύο αλουμινένια ταψάκια μίας χρήσης και καλύπτετε τη βάση τους με αντικολλητική λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
- Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε ένα – ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Μετά, βάζετε κουταλιά – κουταλιά το μίγμα του αλευριού και ανακατεύετε μέχρι να πετύχετε ένα αφράτο κέικ.
- Μοιράζετε το μίγμα στα 2 ταψιά και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν.