Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 7 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 2 κ. σ. φρέσκο δενδρολίβανο
- 2 κ. σ. φρέσκο θυμάρι
- 2 κ. σ. αλάτι
- 1 κ. σ. πιπέρι
- 2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκαλο
- 2 κ. σ. αλεύρι
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
- Ανακατέψτε το βούτυρο με το σκόρδο, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Καλύψτε το κρέας με το μείγμα και τοποθετήστε σε ένα ταψί.
- Ψήστε για 10 λεπτά ανά κιλό κρέατος, δηλαδή για περίπου 25 λεπτά, και αφήστε στο ζεστό φούρνο για 2 ώρες, χωρίς να ανοίξετε την πόρτα.
- Αφαιρέστε το ψητό από το ταψί και ρίξτε τα υγρά του σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το αλεύρι, χτυπώντας ελαφρά, έως ότου διαλυθεί εντελώς και ρίξτε και το ζωμό βοδινού.
- Αφήστε τη σάλτα να πάρει μια βράση και κατεβάστε από την φωτιά.
- Κόψτε το κρέας σε φέτες, σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή πράσινα φασόλια και περιχύστε με την σάλτσα.