Υλικά
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 3 μεγάλα αβγά
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και προετοιμάστε τις φόρμες για το σουφλέ αλείφοντας με λίγο βούτυρο.
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε το βούτυρο και τη μαύρη σοκολάτα και λιώστε τα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να ομοιογενοποιηθεί καλά το μείγμα (εναλλακτικά μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα). Αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
- Ρίξτε την ζάχαρη στο μείγμα με την σοκολάτα και χτυπήστε τα υλικά με ένα μίξερ χειρός.
- Προσθέστε ένα ένα τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλεύρι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τοποθετήστε το μείγμα στις φόρμες και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 10- 12 λεπτά.
- Αν δεν θέλετε να τα ψήσετε αμέσως μπορείτε να τοποθετήσετε το χωρισμένο μείγμα στις φόρμες είτε στο ψυγείο είτε στην κατάψυξη.