Υλικά
- 6 λουκάνικα, χωρίς το περίβλημά τους
- 1 κ. γλ. μάραθο
- 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 150 ml κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
- 660 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 300 γρ. πένες (ή το ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
- Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα θρυμματισμένα λουκάνικα με τους σπόρους μάραθου.
- Τηγανίστε για λίγα λεπτά μέχρι να απελευθερωθεί το λίπος από τα λουκάνικα, ανακατεύοντας καλά για να διαλυθεί το κρέας.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε λίγο ακόμη μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίξτε το κρασί, αν το χρησιμοποιήσετε τελικά, και προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας.
- Αφήστε να πάρει μία βράση.
- Εντωμεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίες.
- Μόλις βράσουν στραγγίστε τα και ρίξτε τα στη σάλτσα.
- Ανακατέψτε καλά, σερβίρετε και γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.