Υλικά

  • 6 λουκάνικα, χωρίς το περίβλημά τους
  • 1 κ. γλ. μάραθο
  • 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 150 ml κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
  • 660 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 300 γρ. πένες (ή το ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
  • Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα θρυμματισμένα λουκάνικα με τους σπόρους μάραθου.
  2. Τηγανίστε για λίγα λεπτά μέχρι να απελευθερωθεί το λίπος από τα λουκάνικα, ανακατεύοντας καλά για να διαλυθεί το κρέας.
  3. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε λίγο ακόμη μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ρίξτε το κρασί, αν το χρησιμοποιήσετε τελικά, και προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας.
  5. Αφήστε να πάρει μία βράση.
  6. Εντωμεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίες.
  7. Μόλις βράσουν στραγγίστε τα και ρίξτε τα στη σάλτσα.
  8. Ανακατέψτε καλά, σερβίρετε και γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.