Υλικά
- 6 μέτρια παντζάρια με τη φλούδα τους
- 400 γρ. (1 ½ φλ. περίπου) στραγγιστό γιαούρτι
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους
- αλάτι
- πιπέρι
- καρυδόψιχα
Εκτέλεση
- Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
- Κατόπιν, βάζετε τα παντζάρια και τα σκόρδα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτετε μέσα 1 γεμάτο φλιτζάνι νερό, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε για 1 ώρα.
- Τα βγάζετε και τα στραγγίζετε.
- Τρίβετε με τα δάχτυλα τη φλούδα τους για να βγει και πιέζετε τα σκόρδα για να βγει η ψίχα τους.
- Τεμαχίζετε τα παντζάρια και τα αλέθετε στο πολυμίξερ, μαζί με τα σκόρδα, μέχρι να γίνουν πουρές.
- Τα βγάζετε σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέσα την καρυδόψιχα, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι.
- Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.