Υλικά
- 1 κιλό αρνί
- Αλάτι, πιπέρι
- 5 κ. σ. ελαιόλαδο
- 8 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 3/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό
- 1 1/2 κ. σ. φρέσκο δενδρολίβανο
- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 1 1/2 κ. σ. μουστάρδα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Αλατοπιπερώστε το κρέας και ζεστάνετε σε ένα τηγάνι 4 κ. σ. ελαιόλαδο.
- Μόλις ζεσταθεί το λάδι προσθέστε το σκόρδο και το αρνί και σοτάρετε από όλες τις πλευρές για 3- 4 λεπτά.
- Αφαιρέστε το αρνί από το τηγάνι και βάλτε το σε ένα ταψί.
- Τοποθετήστε το σοταρισμένο σκόρδο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά, το μαϊντανό, την παρμεζάνα, το δενδρολίβανο και 1 κ. σ. ελαιόλαδο.
- Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε μία ομοιογενοποιημένη πάστα και τοποθετήστε το μείγμα σε μια μεγάλη επιφάνεια.
- Βουρτσίστε το αρνί με την μουστάρδα και περάστε όλες τις πλευρές του κρέατος από το μείγμα με τα βότανα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20- 25 λεπτά και αφήστε να ξεκουραστεί πριν το κόψετε.