Υλικά
- 1 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ. σ. κανέλα τριμμένη
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 συσκευασία πουρέ κίτρινης κολοκύθας
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
- 2 αβγά
- 1 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και προετοιμάστε μία μακρόστενη φόρμα, βουτυρώνοντας ελαφρώς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη ζάχαρη, την κανέλα, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τον πουρέ κολοκύθας με τα αβγά και το βούτυρο.
- Προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας, ανακατέψτε ξανά και ρίξτε το μείγμα σε εκείνο με το αλεύρι.
- Ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και τοποθετήστε στη φόρμα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.