Υλικά
- 3 μικρές γλυκοπατάτες
- 1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια πεκάν, σπασμένα σε κομματάκια
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 1/8 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
- 3 κ. γλ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 3 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Τρυπήστε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι και τοποθετήστε τες στο φούρνο μικροκυμάτων για 6 λεπτά.
- Γυρίστε από την άλλη πλευρά τις γλυκοπατάτες και τοποθετήστε για ακόμη 6 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Εντωμεταξύ, σε ένα μικρό ταψί με λαδόκολλα τοποθετήστε τα πεκάν με το ελαιόλαδο, την τριμμένη παρμεζάνα, το καγιέν, 2 κουταλάκια του γλυκού δενδρολίβανο και αλάτι και ψήστε για περίπου 3 λεπτά.
- Βγάλτε από τον φούρνο και γαρνίρετε με το υπόλοιπο δενδρολίβανο.
- Ξεφλουδίστε τις γλυκοπατάτες και λιώστε σε πουρά με ένα πιρούνι ή μπλέντερ χειρός προσθέτοντας και το σιρόπι σφενδάμου.
- Μεταφέρετε στο πιάτο και γαρνίρετε με τα πεκάν.