Υλικά

  • 3 μικρές γλυκοπατάτες
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια πεκάν, σπασμένα σε κομματάκια
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/8 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • 3 κ. γλ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 3 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Τρυπήστε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι και τοποθετήστε τες στο φούρνο μικροκυμάτων για 6 λεπτά.
  3. Γυρίστε από την άλλη πλευρά τις γλυκοπατάτες και τοποθετήστε για ακόμη 6 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων.
  4. Εντωμεταξύ, σε ένα μικρό ταψί με λαδόκολλα τοποθετήστε τα πεκάν με το ελαιόλαδο, την τριμμένη παρμεζάνα, το καγιέν, 2 κουταλάκια του γλυκού δενδρολίβανο και αλάτι και ψήστε για περίπου 3 λεπτά.
  5. Βγάλτε από τον φούρνο και γαρνίρετε με το υπόλοιπο δενδρολίβανο.
  6. Ξεφλουδίστε τις γλυκοπατάτες και λιώστε σε πουρά με ένα πιρούνι ή μπλέντερ χειρός προσθέτοντας και το σιρόπι σφενδάμου.
  7. Μεταφέρετε στο πιάτο και γαρνίρετε με τα πεκάν.