Υλικά
- 6 φλ. τσαγιού τριμμένο καρότο
- 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού σταφίδες
- 4 αυγά
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 φλ. τσαγιού φυτικό λάδι
- 2 κ. γλ. βανίλια
- 1 φλ. τσαγιού πολτοποιημένο ανανά
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 4 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
- Αρχικά, σε ένα μπολ τοποθετείτε τα καρότα και την καστανή ζάχαρη. Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη για μία ώρα περίπου και στη συνέχεια προσθέστε και τις σταφίδες.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στου 175 βαθμούς και αλείψτε την φόρμα του κέικ με λίγο βούτυρο και αλεύρι.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη, το λάδι, τη βανίλια και τον ανανά και ανακατέψτε.
- Αναμείξτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα και ρίξτε στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν ομοιόμορφα.
- Τέλος, προσθέστε το μείγμα με τα καρότα και τα ψιλοκομμένα καρύδια.
- Ψήστε για περίπου 45-50 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και καλύψτε προαιρετικά με κρέμα τυριού.