Υλικά
- 1/3 φλιτζ. ζάχαρη λευκή
- 1/4 κουτ. τζίντζερ σε σκόνη
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- 3 φλυτζ. ανανάς σε κομμάτια
- 2 κομμάτια αστεροειδής γλυκάνισος
- 1½ κ.τ.σ. λευκό ρούμι
- χυμός από 2-3 πορτοκάλια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το ξύσμα, το τζίντζερ και τον ανανά
- Βάζετε το μείγμα σε ένα προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι
- Προσθέστε τον γλυκάνισο και μαγειρέψτε το μείγμα, χωρίς να ανακατεύετε πολύ, μέχρι να καραμελώσει ο ανανάς
- Κατόπιν, ρίχνετε το ρούμι μέσα στο τηγάνι και αφήνετε να εξατμιστεί
- Στη συνέχεια, βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον χυμό
- Βγάζετε από το μείγμα τον γλυκάνισο και χτυπάτε στο μπλέντερ
- Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε το μείγμα στις ειδικές παγοθήκες για γρανίτα (ή αν δεν έχετε σε ένα μεταλλικό κατά προτίμηση σκεύος)
- Αφήνετε να παγώσει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες