Υλικά

  • 1/3 φλιτζ. ζάχαρη λευκή
  • 1/4 κουτ. τζίντζερ σε σκόνη
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 3 φλυτζ. ανανάς σε κομμάτια
  • 2 κομμάτια αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1½ κ.τ.σ. λευκό ρούμι
  • χυμός από 2-3 πορτοκάλια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το ξύσμα, το τζίντζερ και τον ανανά
  2. Βάζετε το μείγμα σε ένα προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι
  3. Προσθέστε τον γλυκάνισο και μαγειρέψτε το μείγμα, χωρίς να ανακατεύετε πολύ, μέχρι να καραμελώσει ο ανανάς
  4. Κατόπιν, ρίχνετε το ρούμι μέσα στο τηγάνι και αφήνετε να εξατμιστεί
  5. Στη συνέχεια, βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον χυμό
  6. Βγάζετε από το μείγμα τον γλυκάνισο και χτυπάτε στο μπλέντερ
  7. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε το μείγμα στις ειδικές παγοθήκες για γρανίτα (ή αν δεν έχετε σε ένα μεταλλικό κατά προτίμηση σκεύος)
  8. Αφήνετε να παγώσει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες