Υλικά
- 24 στρογγυλά φρέσκα μανιτάρια μεσαίου μεγέθους
- 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
- 1 μικρή ρίζα φινόκιο ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς σπόρια
- 50 γραμμάρια σύγκλινο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόλιανδρος
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά, κόβετε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα κρατάτε για τη γέμιση
- Βάζετε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και περιμένετε να ζεσταθεί
- Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε μέσα τα κεφάλια των μανιταριών, τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε
- Μόλις σοτάρετε, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα ή πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και να φύγει η μεγάλη ποσότητα λαδιού
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το φινόκιο, τα κοτσάνια από τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και το πράσο για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
- Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο.
- Ανακατεύετε το τυρί και το σύγκλινο μαζί με τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
- Γεμίζετε τα μανιτάρια και τα βάζετε στο φούρνο να ψηθούν για περίπου 10 λεπτά.