Υλικά
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κ.τ.σ. φέτα τριμμένη
- 14 φύλλα κρούστας κομμένα σε λωρίδες
- 150 γραμ. φέτα τριμμένη
- 2 φρυγανιές τριμμένες
- 120 γραμ. λιωμένο βούτυρο επιπλέον
- 1 κιλό σπανάκι ζεματισμένο
- 1 αυγό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά, ζεματάτε το σπανάκι σε ζεστό νερό για 5 λεπτά και μετά το ψιλοκόβετε
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το σπανάκι, τη φέτα και το αυγό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάζετε ανά δύο φύλλα. Αλείφετε πρώτα με βούτυρο ένα φύλλο και βάζετε επάνω το δεύτερο (σκεπάζετε τα υπόλοιπα με βρεγμένη πετσέτα, να μην ξεραθούν).
- Χωρίζετε σε 2 λωρίδες το κάθε διπλό φύλλο. Βάζετε μια κουταλιά απ’ τη γέμιση από το σπανάκι στην άκρη του φύλλου.
- Διπλώνετε τη μία γωνία διαγώνια προς τα πάνω, να σκεπαστεί η γέμιση σαν τρίγωνο και συνεχίζετε να διπλώνετε ως το τέλος της λωρίδας.
- Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφετε τα σπανακοτυροπιτάκια με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε για 20 λεπτά, να ροδίσουν καλά.