Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού κρύο νερό
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
- 8-10 φύλλα μέντας ολόκληρα
- 1 αγγούρι κομμένο σε φέτες, 2 «κορδέλες» αγγουριού για γαρνιτούρα
- 2 κ. σ. φρέσκο χυμό λάιμ
- 85 ml βότκα
Εκτέλεση
- Για το σιρόπι μέντας: Τοποθετήστε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το νερό, την ζάχαρη και τα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας και ανακατέψτε. Αφήστε να βράσεουν για λίγο και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για ακόμη 5 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς. Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 5- 10 λεπτά. Σουρώστε το σιρόπι και αποθηκεύστε το σε ένα γυάλινο βάζο στο ψυγείο. Μπορεί να διατηρηθεί για ένα μήνα.
- Σε ένα σέικερ τοποθετήστε τις φέτες αγγουριού, το χυμό λάιμ, τα ολόκληρα φύλλα μέντας και μία κουταλιά από το σιρόπι μέντας που φτιάξατε.
- Ανακινήστε για 1- 2 λεπτά μέχρι το αγγούρι και η μέντα να απελευθερώσουν τη γεύση και το άρωμά τους.
- Προσθέστε την βότκα και γεμίστε το σέικερ μέχρι τη μέση με πάγο. Ανακινήστε δυνατά για 30 δευτερόλεπτα.
- Ρίξτε το κοκτέιλ σας σε ένα ποτήρι με πάγο και γαρνίρετε με τις «κορδέλες» αγγουριού.