Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες αφαιρώντας τα κοτσάνια τους. Αν είναι μικρές τις αφήνετε ολόκληρες, αν είναι μεγάλες τις κόβετε στη μέση.
  2. Τις βάζετε σε βαθιά πιατέλα, τις ραντίζετε με τον χυμό λεμονιού και τις αφήνετε για 2-3 ώρες.
  3. Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Βράζετε το σιρόπι 5 λεπτά σκεπασμένο χωρίς ανακάτεμα.
  5. Βάζετε τις φράουλες στη κατσαρόλα (αν δεν τις πάρει όλες βάζετε τις μισές) και βράζετε για 5 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό.
  6. Βάζετε τις φράουλες σε ένα τρυπητό και αν χρειαστεί επαναλαμβάνετε το παραπάνω βήμα με τις υπόλοιπες.
  7. Βράζετε το σιρόπι μόνο του να δέσει, ρίχνοντας και ότι στράγγισαν οι φράουλες.
  8. Ξαναβάζετε τις φράουλες και βράζετε για 5 λεπτά.
  9. Κατεβάστε από τη φωτιά. Όσο κρυώνει το γλυκό κουνήστε τη κατσαρόλα πέρα δώθε αρκετές φορές για να φουσκώσουν οι φράουλες.
  10. Αποθηκεύετε σε μεγάλα και αποστειρωμένα βάζα (κατά προτίμηση για να μην διαλυθούν οι φράουλες).