Υλικά
- 1 κιλό φράουλες
- 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
Εκτέλεση
- Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες αφαιρώντας τα κοτσάνια τους. Αν είναι μικρές τις αφήνετε ολόκληρες, αν είναι μεγάλες τις κόβετε στη μέση.
- Τις βάζετε σε βαθιά πιατέλα, τις ραντίζετε με τον χυμό λεμονιού και τις αφήνετε για 2-3 ώρες.
- Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Βράζετε το σιρόπι 5 λεπτά σκεπασμένο χωρίς ανακάτεμα.
- Βάζετε τις φράουλες στη κατσαρόλα (αν δεν τις πάρει όλες βάζετε τις μισές) και βράζετε για 5 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό.
- Βάζετε τις φράουλες σε ένα τρυπητό και αν χρειαστεί επαναλαμβάνετε το παραπάνω βήμα με τις υπόλοιπες.
- Βράζετε το σιρόπι μόνο του να δέσει, ρίχνοντας και ότι στράγγισαν οι φράουλες.
- Ξαναβάζετε τις φράουλες και βράζετε για 5 λεπτά.
- Κατεβάστε από τη φωτιά. Όσο κρυώνει το γλυκό κουνήστε τη κατσαρόλα πέρα δώθε αρκετές φορές για να φουσκώσουν οι φράουλες.
- Αποθηκεύετε σε μεγάλα και αποστειρωμένα βάζα (κατά προτίμηση για να μην διαλυθούν οι φράουλες).