Υλικά
- 1 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 μεγάλο αβγό χτυπημένο
- 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένετε το κολοκύθι και το κόβετε σε πολύ λεπτές ροδέλες.
- Τοποθετήστε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, ανάψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίξτε αρκετό ελαιόλαδο.
- Βουτήξτε τις ροδέλες κολοκυθιού στο αβγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά.
- Τοποθετήστε στο τηγάνι και αφήστε τες μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βγάλτε από το τηγάνι και τοποθετήστε σε ένα πιάτο με χαρτί, ώστε να απορροφηθεί το λάδι.
- Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και απολαύστε.
- Εάν δεν θέλετε να τα τηγανίσετε μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο, για ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα.