Υλικά
Ο τρόπος του επαγγελματία αποκαλύπτει πραγματικά μυστικά για πολλά και διάφορα. Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για μύδια, το λαχταριστό θαλασσινό που μοιάζει για πολλούς δύσκολο και απαιτητικό στο μαγείρεμα. Τι συμβαίνει όμως αν αγόρασες φρέσκια μύδια για να τα φτιάξεις το μεσημέρι και τα σχέδια άλλαξαν; Ο κανόνας εδώ λέει πως τα μύδια τα φτιάχνουμε την ίδια μέρα που τα αγοράζουμε. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, τα καλύπτουμε με μια βρεγμένη πετσέτα και τα βάζουμε στο ψυγείο. Για πόσο διατηρούνται στη συντήρηση; Το ινστιτούτο Good Housekeeping μας λέει για 1-2 μέρες το πολύ. Και μας λέει πως αυτός είναι ο μόνος αποδεκτός τρόπος αποθήκευσης στο ψυγείο. Ούτε μέσα σε νερό, ούτε σε αεροστεγή κουτιά ή σακούλες, καθώς τα μύδια πρέπει να αναπνέουν…