Υλικά
- 1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά γύρω 1,5 κιλό, καθαρισμένη
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 300 γρ. τρυφερά φύλλα από αντίδια
- ½ κιλό τρυφερά φύλλα μαρουλιού
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τη συκωταριά και βάζετε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει. Τη ζεματάτε για 10 λεπτά μέσα στο νερό.
- Τη βγάζετε, την καθαρίζετε καλά από τα περιττά λίπη και την ψιλοκόβετε.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ταυτοχρόνως τα τριμμένα κρεμμύδια, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη ψιλοκομμένη συκωταριά τουλάχιστον για 5-6 λεπτά.
- Προσθέτετε 1 νεροπότηρο ζεστό νερό.
- Αφήνετε να πάρει βράση και μαγειρεύετε για 10 λεπτά περίπου. Χοντροκόβετε τα αντίδια και τα φύλλα μαρουλιού.
- Τα ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα πιέζοντάς τα για να χωρέσουν, σκεπάζετε, τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά, ξεσκεπάζετε και ανακατεύετε καλά.
- Μόλις πάρει βράση, ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για περίπου 30 με 40 λεπτά, μέχρι δηλαδή να μαλακώσει η συκωταριά. Όσο μαγειρεύονται, ετοιμάζετε το αυγολέμονο.
- Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια, χτυπάτε μια σφικτή μαρέγκα και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν, τα ενώνετε, ρίχνετε τον χυμό λεμονιού και ζουμί από την κατσαρόλα.
- Αδειάζετε το αυγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα, ανακατεύετε, ρίχνετε μπόλικο τριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε.