Υλικά
- 1/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
- 2 κ. σούπας σος σόγιας
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 1/4 κ. γλ. αλάτι αρωματισμένο με σκόρδο
- 1/8 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1 κιλό σολομό
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το σιρόπι σφενδάμου με τη σόγια σος, το σκόρδο, το αλάτι με άρωμα σκόρδου και το πιπέρι.
- Τοποθετήστε το σολομό σε ένα ταψί και περιχύστε με το μείγμα που έχετε ετοιμάσει.
- Καλύψτε το και αφήστε να μαριναριστεί στο ψυγείο για μισή ώρα, αλλάζοντας πλευρά μία φορά.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Τοποθετήστε το ταψί και ψήστε το σολομό για 20 λεπτά.