Υλικά
Πόσες και πόσες φορές δεν γύρισες από τον μανάβη σίγουρος για την επιλογή σου, μόνο και μόνο για να ανακαλύψεις πως το αβοκάντο δεν ήταν ώριμο; Και το αβοκάντο είναι το φρούτο που τρώγεται υποχρεωτικά ώριμο, γιατί αλλιώς δεν τρώγεται. Ούτε και υπερβολικά ώριμο τρώγεται βέβαια, αν και αυτό το καταλαβαίνεις με το που το πιάνεις στο χέρι. Κάτω από τη φλούδα νιώθεις τη σάρκα πολύ μαλακή. Σκούρο πράσινο χρώμα ψάχνεις στη φλούδα και μαλακή σάρκα, ίσα που να μπορείς να την πιέσεις ελαφρώς. Ο Νο 1 δείκτης είναι ωστόσο άλλος, όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα Kitchn. Αφαιρείς το κοτσανάκι από το πάνω μέρος και κοιτάς το χρώμα από κάτω, αυτό θα σου δώσει μια κλεφτή ματιά για το τι ακριβώς συμβαίνει κάτω από τη φλούδα. Αν έχει ακόμα το χρώμα του ανοιχτού ξύλου, δεν είναι αυτό που ψάχνεις. Σκουρόχρωμες αποχρώσεις αναζητάς εκεί. Αν τις βρεις, το βάζεις αμέσως στη χαρτοσακούλα. Αν το κοτσάνι δεν βγαίνει καν, το φρούτο δεν έχει ωριμάσει ακόμα.