Υλικά
- 4 μπανάνες
- μερέντα
- 3/4 κούπας αλεύρι
- 2 αυγά, χτυπημένα
- 2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
- λάδι για τηγάνισμα
- μείγμα ζάχαρης-κανέλας
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε στα 3. Με ένα μαχαίρι, βγάζετε προσεκτικά το κέντρο της μπανάνες και γεμίζετε το κενό με μερέντα.
- Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι. Παράλληλα βάλτε κάθε κομμάτι μπανάνες στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
- Προσέχετε να έχετε κλείσει καλά τις άκρες ώστε να μη βγει η γέμιση κατά το τηγάνισμα.
- Τηγανίστε τα μέχρι να πάρουν μία χρυσαφί απόχρωση. Αφού τα βγάλετε από το λάδι, αφήστε τα να στεγνώσουν και περάστε τα μέσα από το μείγμα ζάχαρης-κανέλας.