Υλικά
- 3 αυγά
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 125 γραμμάρια φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (εσάνς)
- 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 60 γραμμάρια γάλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί με δώδεκα θέσεις με φορμάκια βάζετε 12 χάρτινα φορμάκια.
- Στη χαμηλή σκάλα του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο, τη βανίλια, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα.
- Μόλις αναμειχθούν λίγο τα υλικά, ανεβάζετε την ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και χτυπάτε για 3 περίπου λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και να αποκτήσει ένα ωχρό χρώμα.
- Προσεκτικά με μεγάλες κουταλιές γεμίζετε τις θέσεις στο ταψί.
- Ψήνετε τα κεκάκια για 15 περίπου λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζετε από το ταψί και τα αφήνετε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα, μαζί με το χαρτί.