Υλικά

  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 ασπράδια αυγών, χτυπημένα
  • 3 κ.σ ζάχαρη
  • 1 1/3 της κούπας (315 ml) γάλα φρέσκο
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ½ της κούπας (185γρ.) αλεύρι γ.ο.χ
  • ¼ της κούπας (30 γρ.) κακάο
  • 2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 105 γρ. νιφάδες σοκολάτες
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή λάδι για το μαγείρεμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το σύρμα τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη.
  2. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε να χτυπάτε.
  3. Κατόπιν ρίχνετε τα ασπράδια και ανακατεύετε με το σύρμα.
  4. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  5. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικν πάουντερ και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Σε αυτό το μπολ ρίχνετε τα υλικά με τα αυγά και ανακατεύετε καλά με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό.
  7. Προσθέτετε τις νιφάδες σοκολάτας και ανακατεύετε.
  8. Αφήνετε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για 15 με 20 λεπτά.