Υλικά
- 2 κρόκοι αυγών
- 2 ασπράδια αυγών, χτυπημένα
- 3 κ.σ ζάχαρη
- 1 1/3 της κούπας (315 ml) γάλα φρέσκο
- 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 ½ της κούπας (185γρ.) αλεύρι γ.ο.χ
- ¼ της κούπας (30 γρ.) κακάο
- 2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 105 γρ. νιφάδες σοκολάτες
- 1 κ.σ. βούτυρο ή λάδι για το μαγείρεμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το σύρμα τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη.
- Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε να χτυπάτε.
- Κατόπιν ρίχνετε τα ασπράδια και ανακατεύετε με το σύρμα.
- Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
- Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικν πάουντερ και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε αυτό το μπολ ρίχνετε τα υλικά με τα αυγά και ανακατεύετε καλά με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό.
- Προσθέτετε τις νιφάδες σοκολάτας και ανακατεύετε.
- Αφήνετε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για 15 με 20 λεπτά.