Υλικά
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο βασιλικό
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
- Καλαμάκια για σουβλάκι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα ντομάτας και το ξύδι.
- Προσθέτετε το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τοποθετείστε τις γαρίδες στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν από την μαρινάδα ομοιόμορφα.
- Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη το μπολ και τοποθετείστε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα περίπου, ανακατεύοντας ενδιάμεσα μία με δύο φορές.
- Ζεστάνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά και τοποθετείστε τις γαρίδες στα καλαμάκια για σουβλάκι τρυπώντας μία στο κεφάλι και μία στην ουρά.
- Ρίξτε λίγο λάδι στο γκριλ και ψήστε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.