Υλικά

  • 300 γρ. ταχίνι
  • 50 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. κράνμπερι
  • 50 γρ. σταφίδες
  • Χυμό από 4 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 4 πορτοκάλια
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα σκεύος ανακατεύετε το ταχίνι, με την άχνη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού.
  3. Εν συνεχεία προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές παχύρευστο μείγμα.
  4. Ρίχνετε τα κράνμπερι, τα καρύδια και τις σταφίδες, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι και ανακατεύετε.
  5. Σε μία φόρμα για κέικ στρώνετε μία λαδόκολλα και ρίχνετε το μείγμα του κέικ.
  6. Ψήνετε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, χαμηλώνετε την φωτιά στους 170 βαθμούς και ψήνετε για επιπλέον 30 λεπτά.
  7. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.