Υλικά
- 3/4 φλ. ρύζι
- 5 ντομάτες πολτοποιημένες
- 1 πιπεριά κέρατο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 4-5 φλ. νερό βραστό
- Μισή κ.σ. αλάτι
- Λίγο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι μέσα σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτετε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το μαϊντανό, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνετε τις ντομάτες να βράσουν σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους.
- Εν συνεχεία προσθέτετε το βραστό νερό και το ρύζι.
- Ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε να χυλώσει πάνω στο ζεστό μάτι για περίπου μισή ώρα μέχρι να πήξει λίγο η σούπα πριν σερβίρετε.