Υλικά
- 2 φρέσκα μάνγκο κομμένα σε κύβους
- 2 φλιτζάνια γιαούρτι σακούλας ή με 10 % λιπαρά
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Χτυπήστε καλά το μάνγκο στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέστε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά (γιαούρτι, ζάχαρη, αλάτι, βανίλια) και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να πάρει την υφή απαλής και λείας κρέμας.
- Για περίπου 25 λεπτά δουλεύετε το μείγμα σας στην παγωτομηχανή, μέχρι να παγώσει καλά. Στην περίπτωση που δεν έχετε παγωτομηχανή προσπερνάτε αυτό το βήμα.
- Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ ή ατομικά κυπελάκια και το αφήνετε στην κατάψυξη για περίπου 6 ώρες.
- Αν θέλετε να έχετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να βγάλετε το μπολ από την κατάψυξη ενδιάμεσα μία δύο φορές και να ανακατέψετε το μείγμα καλά με ένα κουτάλι.