Υλικά
- 1 μικρή μελιτζάνα, κομμένη σε ψιλά καρέ
- 450 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 34 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 βαζάκι (180 γραμμάρια) μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
- 1/2 βάζο (225 γραμμάρια) κόκκινες ψητές πιπεριές, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
- 1/4 φλιτζανιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
- 1/4 φλιτζάνι τυρί φέτα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετείτε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και το σκόρδο σε ένα τηγάνι.
- Ραντίζετε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια πασπαλίζετε με το αλάτι.
- Ανακατεύετε καλά τα λαχανικά.
- Βάζετε τα λαχανικά στο φούρνο για 20 έως 25 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 8 έως 10 λεπτά, έως ότου η μελιτζάνα έχει ψηθεί καλά.
- Αφαιρείτε το ταψί απ’ το φούρνο και ρίχνετε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα.
- Προσθέτετε τις καρδιές αγκινάρας, τις ψητές κόκκινες πιπεριές και τις ελιές Καλαμών και ανακατεύετε καλά.
- Αφήνετε τα λαχανικά για περίπου 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε με τριμμένη φέτα.