Υλικά
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4 μέτρια μπαρμπούνια περίπου 1 κιλό όλα μαζί καθαρισμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ξεπλύνετε καλά τα ψάρια και σκουπίστε ελαφρά με χαρτί κουζίνας.
- Αλατοπιπερώστε τα ψάρια και αλείψτε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα πυρέξ. Ανακατέψτε το σκόρδο με τον μαϊντανό, αλατοπιπερώστε και μοιράστε το μείγμα στις κοιλιές του κάθε ψαριού.
- Τοποθετήστε τα ψάρια στο πυρέξ και περιχύστε με το χυμό λεμονιού, βάζοντας μερικές ροδελίτσες λεμόνι επάνω σε κάθε ψάρι.
- Ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά και σερβίρετε αμέσως με τα φασολάκια.