Υλικά
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 5 ml λικέρ κουαντρώ
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light 3%
- 150 ml γάλα 0%
- 20 γραμμάρια φρουκτόζη
- 10 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βράζετε το γάλα με τη φρουκτόζη. Έχετε στραγγίξει τα φύλλα ζελατίνης, τα οποία τα προσθέτετε στο γάλα.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε τη βανίλια, το λικέρ και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
- Γεμίζετε φορμάκια της αρεσκείας σας και τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Τέλος ξεφορμάρετε την πανακότα, ραντίζετε με το σιρόπι βύσσινο και γαρνίρετε με τα σμέουρα.