Υλικά
- 4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
- 2 κούπες καφέ ρύζι μπασμάτι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κούπα καφέ μανιτάρια σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
- 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε κύβους
- 150 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο
- 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το ρύζι για 10 λεπτά.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε ελαφρά τα μανιτάρια, το σπανάκι και τις πιπεριές μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4 λεπτά.
- Προσθέτετε το βρασμένο ρύζι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα στην αρχή στο κέντρο του τηγανιού και σιγά- σιγά μεγαλώνετε τους κύκλους.
- Προσθέτετε το κάρυ και αλατοπιπερώνετε. Τέλος πασπαλίζετε με παρμεζάνα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.