Υλικά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 πράσινα μήλα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κιλό περίπου χοιρινό φιλέτο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/3 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι. Προσθέτετε τα μήλα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε 5 λεπτά.
- Προσθέτετε ξύδι και δεντρολίβανο, μαγειρεύετε για 1 λεπτό και πασπαλίζετε με το πιπέρι.
- Χαράζετε βαθιά το χοιρινό με ένα μαχαίρι κατά μήκος και με τα χέρια σας το ανοίγετε στη μέση χωρίς να το κόψετε.
- Στη συνέχεια απλώνετε μια μεμβράνη πάνω από το χοιρινό και το κοπανάτε με το σφυρί μέχρι να γίνει επίπεδο φιλέτο με ομοιόμορφο πάχος.
- Ανοίγετε το φιλέτο και το γεμίζετε με το μείγμα του μήλου. Διπλώνετε σε ρολό το χοιρινό και δένετε το ρολό με σπάγκο.
- Στη συνέχεια σε ζεστό τηγάνι ροδίζετε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 2- 3 λεπτά.
- Τοποθετήστε το χοιρινό σε ένα ταψί και μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά με αντιστάσεις.
- Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε το για 5 λεπτά πριν το κόψετε.