Υλικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 πράσινα μήλα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό περίπου χοιρινό φιλέτο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/3 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι. Προσθέτετε τα μήλα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε 5 λεπτά.
  3. Προσθέτετε ξύδι και δεντρολίβανο, μαγειρεύετε για 1 λεπτό και πασπαλίζετε με το πιπέρι.
  4. Χαράζετε βαθιά το χοιρινό με ένα μαχαίρι κατά μήκος και με τα χέρια σας το ανοίγετε στη μέση χωρίς να το κόψετε.
  5. Στη συνέχεια απλώνετε μια μεμβράνη πάνω από το χοιρινό και το κοπανάτε με το σφυρί μέχρι να γίνει επίπεδο φιλέτο με ομοιόμορφο πάχος.
  6. Ανοίγετε το φιλέτο και το γεμίζετε με το μείγμα του μήλου. Διπλώνετε σε ρολό το χοιρινό και δένετε το ρολό με σπάγκο.
  7. Στη συνέχεια σε ζεστό τηγάνι ροδίζετε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 2- 3 λεπτά.
  8. Τοποθετήστε το χοιρινό σε ένα ταψί  και μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά με αντιστάσεις.
  9. Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε το  για 5 λεπτά πριν το κόψετε.