Υλικά
- 2 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά που να λιώνουν
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λίγο λάδι για το σοτάρισμα
- λίγο άνηθο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 250 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλια μεσαίου μεγέθους
- 1 μικρό μπρόκολο ψιλοκομμένο
- 2-3 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες στη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ζεματάτε τα κοχύλια για 2 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά και τα κρατάτε στη άκρη να κρυώσουν.
- Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα μισά κρεμμυδάκια και τη μια σκελίδα σκόρδο σε μία κατσαρόλα.
- Ρίχνετε και το μπρόκολο να τσιγαριστεί και να πιει ελαφρώς τα υγρά του.
- Προσθέτετε τη μισή κρέμα γάλακτος, την τριμμένη φέτα, τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις.
- Πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε τον άνηθο.
- Τα αφήνετε σε μια μεριά να κρυώσει και σε ένα τηγανάκι ρίχνετε λίγο λάδι και τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το σκόρδο.
- Τσιγαρίζετε ελαφρά και ρίχνετε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τη ζάχαρη και αφήνετε να δέσει λίγο αλλά να έχει αρκετά υγρά.
- Μόλις κρυώσει το μπρόκολο, ρίχνετε μπόλικο τυρί τριμμένο, 2 κουταλάκια από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε.
- Σε ένα ταψί, βάζετε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας κάτω και αρχίζετε να γεμίζετε τα κοχύλια με το μείγμα μπρόκολο – τυρί με τη βοήθεια ενός κορνέ.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Μόλις τελειώσετε με το γέμισμα, περιχύνετε τα κοχύλια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά με πάνω και κάτω αντιστάσεις.