Υλικά

  • 1½ κούπα καφέ ζάχαρη
  • ½ κούπα καφέ χυμό πορτοκάλι
  • ¼ κούπα καφέ λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
  • 1½ κούπα καφέ αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
  • Από 4 μεγάλα πορτοκάλια τις φλούδες τους αλεσμένες
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Στο μπλέντερ ρίχνετε τις φλούδες πορτοκαλιού με το αμύγδαλο και τα αλέθετε.
  2. Ταυτόχρονα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι σε υψηλή θερμοκρασία τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Τότε προσθέτετε μέσα τα αλεσμένα υλικά δηλαδή το πορτοκάλι μαζί με το αμύγδαλο.
  4. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει μία μάζα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει καλά για να μπορείτε να το πλάσετε.
  5. Παίρνετε μια κουταλιά μείγματος στο χέρι και την πλάθετε σε μπαλίτσα.
  6. Κάθε φορά που πιάνετε καινούργιο μείγμα βουτάτε τα χέρια στο αλκοόλ, αφενός γιατί το μείγμα κολλάει και αφετέρου για να το αρωματίσετε.
  7. Αφήνετε τα αμυγδαλωτά πάνω σε σχάρα ή σε δίσκο με λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν και όταν τα ακουμπάτε με το δάχτυλο να μην έχουν καθόλου υγρασία, ούτε να κολλάνε.
  8. Αυτό μπορεί να πάρει μερικές ώρες. Έπειτα τα ρολάρετε στην άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.