Υλικά
- 1½ κούπα καφέ ζάχαρη
- ½ κούπα καφέ χυμό πορτοκάλι
- ¼ κούπα καφέ λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
- 1½ κούπα καφέ αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
- Από 4 μεγάλα πορτοκάλια τις φλούδες τους αλεσμένες
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Στο μπλέντερ ρίχνετε τις φλούδες πορτοκαλιού με το αμύγδαλο και τα αλέθετε.
- Ταυτόχρονα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι σε υψηλή θερμοκρασία τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Τότε προσθέτετε μέσα τα αλεσμένα υλικά δηλαδή το πορτοκάλι μαζί με το αμύγδαλο.
- Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει μία μάζα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει καλά για να μπορείτε να το πλάσετε.
- Παίρνετε μια κουταλιά μείγματος στο χέρι και την πλάθετε σε μπαλίτσα.
- Κάθε φορά που πιάνετε καινούργιο μείγμα βουτάτε τα χέρια στο αλκοόλ, αφενός γιατί το μείγμα κολλάει και αφετέρου για να το αρωματίσετε.
- Αφήνετε τα αμυγδαλωτά πάνω σε σχάρα ή σε δίσκο με λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν και όταν τα ακουμπάτε με το δάχτυλο να μην έχουν καθόλου υγρασία, ούτε να κολλάνε.
- Αυτό μπορεί να πάρει μερικές ώρες. Έπειτα τα ρολάρετε στην άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.