Υλικά

  • 4 πατάτες βρασμένες
  • 2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 10 φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο (ή ξερό 1 κουταλάκι του γλυκού)
  • 1 κουταλάκι κοκκινοπίπερο
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό βράζουμε τις πατάτες για περίπου 35 λεπτά και ρίχνουμε αλατοπίπερο. Αφού μαλακώσουν τις  κόβουμε σε κύβους.
  2. Σ’ αυτό προσθέτουμε το τριμμένο καρότο ωμό, λίγο πιπέρι, κοκκινοπίπερο, αλάτι και το χυμό λεμονιού.
  3. Πλάθουμε μπαλάκια με αυτό τον πουρέ.
  4. Σε μια γαβάθα προσθέτουμε στο γιαούρτι λίγο λάδι, πιπέρι, το φρεσκοτριμμένο σκόρδο και ανακατεύουμε με ένα χτυπητήρι για να ενωθούν καλά τα υλικά.
  5. Πασπαλίζουμε με δυόσμο. Στρώνουμε σε κάθε πιάτο από τρεις μπάλες ανά άτομο.