Υλικά

  • 200 γρ. ζάχαρη (περίπου 3/4 κούπας)
  • 125 ml αραβοσιτέλαιο (περίπου 1/2 κούπα)
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. κακάο
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 3 βανίλιες ή 2 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • 1/2 κουτ. γλυκού baking powder
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 συσκευασία oreo (10-12 μπισκότα)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε αρχικά το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου (αντιστάσεις).
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνετε το λάδι με τη ζάχαρη και τα ενώνετε με ένα σύρμα.
  3. Ρίχνετε επίσης τα δύο αβγά και τις βανίλιες. Χτυπάτε με το σύρμα για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατώσει το μίγμα.
  4. Σε ένα άλλο μικρό μπολ ενώνετε όλα τα υπόλοιπα στεγνά υλικά (αλεύρι, κακάο, baking powder, αλάτι) και τα ρίχνετε στο μίγμα.
  5. Ανακατεύετε προσεκτικά μέχρι να μην βλέπετε αλεύρι.
  6. Ρίχνετε το μισό σε ένα ταψάκι που πρώτα το έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Στρώνετε τα oreo και ρίχνετε και το υπόλοιπο μείγμα από πάνω ώστε να καλύψει τα μπισκότα.
  8. Ψήνετε για 35-40 λεπτά.
  9. Αφού ψηθεί αφήστε το να κρυώσει και μετά κόψτε τετραγωνάκια.