Υλικά
- 200 γρ. ζάχαρη (περίπου 3/4 κούπας)
- 125 ml αραβοσιτέλαιο (περίπου 1/2 κούπα)
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40 γρ. κακάο
- 2 μεγάλα αβγά
- 3 βανίλιες ή 2 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
- 1/2 κουτ. γλυκού baking powder
- ελάχιστο αλάτι
- 1 συσκευασία oreo (10-12 μπισκότα)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε αρχικά το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου (αντιστάσεις).
- Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνετε το λάδι με τη ζάχαρη και τα ενώνετε με ένα σύρμα.
- Ρίχνετε επίσης τα δύο αβγά και τις βανίλιες. Χτυπάτε με το σύρμα για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατώσει το μίγμα.
- Σε ένα άλλο μικρό μπολ ενώνετε όλα τα υπόλοιπα στεγνά υλικά (αλεύρι, κακάο, baking powder, αλάτι) και τα ρίχνετε στο μίγμα.
- Ανακατεύετε προσεκτικά μέχρι να μην βλέπετε αλεύρι.
- Ρίχνετε το μισό σε ένα ταψάκι που πρώτα το έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Στρώνετε τα oreo και ρίχνετε και το υπόλοιπο μείγμα από πάνω ώστε να καλύψει τα μπισκότα.
- Ψήνετε για 35-40 λεπτά.
- Αφού ψηθεί αφήστε το να κρυώσει και μετά κόψτε τετραγωνάκια.