Υλικά

  • 400 γρ. παντζάρια βρασμένα και καθαρισμένα
  • 50 γρ. καρύδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ή μισό κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές κρέμα βαλσάμικου
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • μαϊντανός

Εκτέλεση

  1. Αλέθετε αρχικά τα 40 γρ. καρύδια (κρατάτε λίγα για το σερβίρισμα).
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε μια σταγόνα ελαιόλαδο και καβουρντίζετε σε χαμηλή φωτιά το τριμμένο καρύδι για 3 με 4 λεπτά προσέχοντας μην μαυρίσει.
  3. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και αλέθετε τα παντζάρια με το σκόρδο.
  4. Προσθέτετε τα καβουρντισμένα καρύδια, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού και το βαλσάμικο. Τελευταίο ρίχνετε το ελαιόλαδο.
  5. Ανακατεύετε λίγο ακόμη να δέσει το πέστο παντζαριού και βάζετε στο ψυγείο για λίγο να σφίξει η κρέμα.
  6. Σερβίρετε είτε σε φέτες μπαγκέτας ή σε ψωμί του τοστ το οποίο κόβετε σχήματα με κουπ πατ.
  7. Στολίζετε προαιρετικά με φύλλα μαϊντανού καθώς και με τα καρύδια που κρατήσατε στην αρχή.