Υλικά
- 1 πακέτο σιμιγδάλι χονδρό
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 2 βανίλιες
- 1 φλιτζανάκι μαστίχα
- 1 ξύλο κανέλας
- κανέλα σκόνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζετε αρχικά σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την κανέλα, τη μαστίχα και τα αφήνετε να βράσουν για 7 λεπτά.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και όταν κάψει προσθέτετε το σιμιγδάλι και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε μέχρι να καβουρδιστεί.
- Έπειτα ρίχνετε σιγά σιγά το σιρόπι.
- Αδειάζετε σε μία φόρμα το μείγμα και όταν κρυώσει το βγάζετε από τη φόρμα και σερβίρουμε με κανέλα.