Υλικά

  • 1 πακέτο σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζανάκι μαστίχα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • κανέλα σκόνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε αρχικά σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την κανέλα, τη μαστίχα και τα αφήνετε να βράσουν για 7 λεπτά.
  2. Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και όταν κάψει προσθέτετε το σιμιγδάλι και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε μέχρι να καβουρδιστεί.
  3. Έπειτα ρίχνετε σιγά σιγά το σιρόπι.
  4. Αδειάζετε σε μία φόρμα το μείγμα και όταν κρυώσει το βγάζετε από τη φόρμα και σερβίρουμε με κανέλα.