Υλικά
- 1 μεσαίου μεγέθους κουνουπίδι
- 2 αβγά
- 100 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 3 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Πλένετε αρχικά το κουνουπίδι, το κόβετε στα δύο και το βράζετε σε αλατισμένο νερό ίσα να μαλακώσει.
- Το πολτοποιείτε με το πιρούνι και προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο, ενώ σταδιακά προσθέτετε το αλεύρι μέχρι να έχετε έναν πηκτό χυλό.
- Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι και με ένα κουτάλι βάζετε κουταλιά -κουταλιά από το μείγμα, μέχρι 4-5 κουταλιές ώστε να αποκτήσουν σχήμα στρογγυλό οι τηγανίτες.
- Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
- Τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι κι είναι έτοιμες να τις απολαύσετε ζεστές.