Υλικά
- 4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κούπα κους κους και 1 κούπα βραστό νερό
- 4 κουτ. σούπας ιπποφαές
- 2 κουτ. σούπας φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο ή κολοκυθόσπορο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε κυβάκια
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένη σε κυβάκια
- 2 μικρά αγγουράκια ψιλοκομμένο σε κυβάκια
- 1 χούφτα φρέσκο άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα
- χυμό από λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε τις πιπεριές σε ένα ταψάκι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ξεροψήνεται η σάρκα και να φουσκώνει η φλούδα.
- Παράλληλα βράζετε το νερό. Βάζετε το κους κους σε ένα μπολάκι και προσθέτετε το βραστό νερό. Σκεπάζετε με ένα πιάτο μέχρι το κους κους να ρουφήξει όλο το νερό.
- Προσθέτετε στο κους κους τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε.
- Βγάζετε τις πιπεριές από το φούρνο, σκεπάζετε με μεμβράνη, αφήνετε λίγο να κρυώσουν και καθαρίζετε τις πιπεριές, τραβώντας με το δάχτυλο τη φλούδα για να αποχωριστεί από τη σάρκα.
- Στη συνέχεια κόβετε το καπάκι, το κοτσάνι, της πιπεριάς για να κάνετε μια τρύπα και να τις γεμίσετε.
- Αφήνετε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά. Γεμίζετε τη πιπεριά με μικρό κουταλάκι με το κους κους.
- Αφήνετε τις γεμισμένες πιπεριές να κρυώσουν και σερβίρετε με λίγα φρέσκα κομμένα μυρωδικά.