Υλικά

  • 20 γαρίδες μέτριες
  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια, το ένα ψιλοκομμένο και το δεύτερο κομμένο στα 4
  • 1 καρότο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 φινόκιο σε φέτες + τα φυλλαράκια για το σερβίρισμα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 χούφτα βασιλικό
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε αρχικά τις γαρίδες από το κεφάλι και το κέλυφός τους κι αφήνετε μόνο τις ουρές.
  2. Χαράζετε την πλάτη τους με μαχαιράκι και αφαιρείτε το εντεράκι τους.
  3. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες.
  4. Προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, το καρότο και σοτάρετε για 1 λεπτό επιπλέον ανακατεύοντας.
  5. Ρίχνετε 1½ λίτρο νερό και αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά.
  6. Το ζωμό τον στραγγίζετε αργότερα και με αυτόν θα βράσετε al dente τα λιγκουίνι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους, προσθέτοντας στην κατσαρόλα επιπλέον καυτό νερό και αλάτι.