Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες ή 2 κουτάκια ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανός
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κουταλάκι δυόσμο ξερό
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρετε τον κιμά στο ελαιόλαδο ελαφρώς μέχρι να πάρει χρώμα.
  3. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
  4. Ανακατεύετε συνεχώς για να μη σβολιάσει, ρίχνετε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, νερό και αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του.
  5. Λίγο πριν είναι έτοιμο προσθέτετε τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Σερβίρετε τη μακαρονάδα ζεστή με τον κιμά και το κεφαλοτύρι.