Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 500 γρ. ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες ή 2 κουτάκια ντοματάκια κονκασέ
- 1 κουταλιά σούπας μαϊντανός
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 κουταλάκι δυόσμο ξερό
- 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
- Βράζετε τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τον κιμά στο ελαιόλαδο ελαφρώς μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
- Ανακατεύετε συνεχώς για να μη σβολιάσει, ρίχνετε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, νερό και αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του.
- Λίγο πριν είναι έτοιμο προσθέτετε τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Σερβίρετε τη μακαρονάδα ζεστή με τον κιμά και το κεφαλοτύρι.