Υλικά
- 1 κιλό μπαρμπούνια
- 1/2 ποτήρι ούζο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο χρειαστεί για το αλεύρωμα
- αλάτι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα μπαρμπούνια, τα πλένετε καλά, τα αφήνετε να στραγγίξουν και τα ραντίζετε με ούζο.
- Στην συνέχεια τα αλατίζετε, τα αλευρώνετε καλά (τινάζοντας να φύγει το περιττό αλεύρι πριν τα τηγανίσετε).
- Βάζετε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν.
- Τα σερβίρετε σε πιατέλα με φέτες λεμονιού.