Υλικά

  • 1 κιλό μπαρμπούνια
  • 1/2 ποτήρι ούζο
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο χρειαστεί για το αλεύρωμα
  • αλάτι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα μπαρμπούνια, τα πλένετε καλά, τα αφήνετε να στραγγίξουν και τα ραντίζετε με ούζο.
  2. Στην συνέχεια τα αλατίζετε, τα αλευρώνετε καλά (τινάζοντας να φύγει το περιττό αλεύρι πριν τα τηγανίσετε).
  3. Βάζετε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν.
  4. Τα σερβίρετε σε πιατέλα με φέτες λεμονιού.