Υλικά

  • 4 μήλα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1/3 του φλιτζανιού σταφίδες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας σπασμένα ψημένα αμύγδαλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα τριμμένα μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, μπαχάρι)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι αφαιρέστε τους πυρήνες από τα μήλα αφήνοντάς τα, όμως, ολόκληρα και τις βάσεις τους ανέπαφες.
  2. Μοιράστε το χυμό λεμονιού ραντίζοντάς τον στις κοιλότητες των τεσσάρων μήλων και τοποθετήστε τα μήλα σε όρθια θέση πάνω σε ένα σκεύος ψησίματος.
  3. Αναμείξτε τις σταφίδες, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και τα μπαχαρικά.
  4. Μοιράστε το μείγμα των σταφίδων στις κοιλότητες των μήλων και καλύψτε τα στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήστε για 15 λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν.
  6. Σερβίρετέ τα ζεστά προαιρετικά με μια κουταλιά κρέμα ζαχαροπλαστικής.